Hogyan indíthatja be az első online üzletét
3 hét alatt?! - I. Rész

Egy gyakorlati példa: www.egyjoregeny.hu


Egy vállalkozást beindítani vagy egy meglévő üzletet kibővíteni csak a hagyományos üzleti életben nagy feladat. Az Interneten ugyanez mindössze néhány hét intenzív munka.

Az Interneten sikerre vinni egy üzletet valójában nagyon egyszerű, amitől sokak számára mégis nehézzé válik az mindössze a megértés hiánya. Mi kell ahhoz, hogy mindjárt az első online vállalkozását gyorsan és fájdalommentesen sikerre vihesse? Erre a kérdésre egy esettanulmányon, azaz egy gyakorlati példán keresztül szeretnék válaszolni Önnek.

Még évekkel ezelőtt írtam két könyvet. Két regényt amelyek ugyan nagy tetszésre találtak az előtt a néhány tucat olvasó előtt akiknek a kézirat a kezébe került, de amelyek többé-kevésbé az én hibámból mégsem kerültek kiadásra. Miután a párom nemrégiben elolvasta a kéziratokat úgy döntött, hogy nem hagyhatja, hogy azok tovább porosodjanak valahol egy polcon, hogy egyszerűen vétek nem közzé tenni őket. Egy szó mint száz felvállalta a regények kiadását. Mivel Ő maga is marketinges és mert az Internet Marketing is felkeltette az érdeklődését az online kiadás mellett döntött.

A könyvekkel kapcsolatos lektorálási munkákat követően a "Professzionális Online Marketing, lépésről lépésre!" eBook- és kazettasorozatban tanítottak alapján, alig több mint két hét alatt a www.egyjoregeny.hu webcím alatt felállítottunk egy komplett működő vállalkozást a regények népszerűsítésére és értékesítésére. Nem is rossz, igaz?

Lássuk tehát, hogyan teheti ezt meg Ön is?!


0. Ne spóroljon ki semmit és ne kezdjen kísérletezgetni!
Csinálja rögtön úgy és azt, ahogyan az működik is! A legtöbb vállalkozó újra meg újra fel akarja találni a kereket és mindenáron a saját módján akar sikeres lenni. Attól viszont, hogy egy ötlet tetszik még nem biztos, hogy az működik is. Ha SOK SOK pénzt akar megtakarítani Önnek azonnal egy működő és kipróbált módszerrel kell indulnia.

A legköltségesebb módja a vállalkozásnak az amikor csinál "valamit", de nem azt amit kellene. A weboldal kész, csak éppenséggel NEM működik. Az "azzal ráérünk majd később" hozzáállás - ami ki akar spórolni valamit - kerül a legtöbbe, mert többnyire NEM EREDMÉNYEZ BEVÉTELT, csak KIADÁST!

A legtöbb online vállalkozó több internetes üzlet is futtat, pont azért mert az első tapasztalatai alapján már könnyű sikerre vinni a következőt. Hagyományos esetben a második és harmadik online vállalkozása azért lesz nagyságrendekkel egyszerűbben és hamarabb eredményes mint az első, mert nem fogja újra megismételni az első esetben elkövetett költséges és időrabló hibákat.

Na most itt az én költői kérdésem: Miért ne lehetne elsőre is jól csinálni? Én azt javasolom, tanuljon mások hibáiból és ne spóroljon ki semmit ami az eredményességhez NÉLKÜLÖZHETETLEN! Induljon első nekifutásra is egy működő kipróbált rendszerrel! Ha megfogadja ezeket a tanácsokat, mindjárt az első online vállalkozása is nagymértékben fájdalommentesen és gyorsan fog elindulni. Természetesen egyetlen cikkben, nincs lehetőség kimerítően tárgyalni az online értékesítés témáját, ugyanakkor a www.egyjoregeny.hu itt tárgyalt gyakorlati példáján keresztül jó bepillantást kaphat a teljes információt taglaló "Professzionális Online Marketing, lépésről lépésre" Internet Marketing eBook megoldásrendszerébe.1. Kell egy JÓ termék. - Hogyan találhat egy olyan terméket amit aztán NAGY sikerrel piacra is vihet?
Mint ahogyan az előző hírlevélben is tárgyaltuk, ahhoz, hogy Ön jó pénzt keressen NEM KELL hogy saját maga terméket fejlesszen. Értékesítse valaki másnak a termékét! Ha híradástechnikával akar pénzt keresni, NEM KELL tv-gyárat alapítania. Azt már megtette a SONY, a Grundig meg a többiek.

I. PÉLDA: Más termékét értékesíteni! - Ez egyébként Enikő esetében - Ő a párom - is így volt. Neki nem kellett nekiállnia regényeket írni, hanem egyszerűen felkarolt két kallódó, de potenciális lehetőséget rejtő terméket.

1. Világtalanok - A www.egyjoregeny.hu jelenleg csak erről a regényről szól.
2. Az életed ára - Erről a regényről mely még előkészítés alatt áll, jelenleg kizárólag a hírlevél olvasóink kapnak tájékoztatást.

Ön kétféleképpen közelítheti meg ezt a kérdést.

 • Nézzen körül, hogy az Ön érdeklődésének területén milyen igények kielégítetlenek a piacon, és találjon vagy szerezzen be egy annak megfelelő terméket vagy szolgáltatást. Ne kezdje létrehozni, hanem keressen valakit, aki már létrehozta és értékesítse azt. Ez lehet olyan termék, amit mások is árulnak, de lehet egy kizárólagossági megállapodás is.
 • Ön lehet, hogy már bele is botlott egy jó termékbe, aminek most az Internet Marketing révén megtalálhatja a megfelelő piacát. Állítson fel egy weboldalt és vigye piacra ezt a terméket!


2. Kell egy egyszerű de hatékony weboldal, ami képes értékesíteni, és amit azonnal automatizál.
Ahhoz, hogy Ön komoly eredményeket érjen el, Önnek NINCS SZÜKSÉGE egy kifinomult sok százezer forintos weboldalra. Önnek egy olyan felületre van szüksége, ami eléri a célját és ez semmi más, mint három igazából egyszerű feladat:

a. Jó első benyomást tenni.
Ehhez a weboldalával nem elkápráztatnia kell a látogatóit, hanem mindössze egy korrekt és minőségi megjelenést kell produkálnia.

II. PÉLDA: Minimál design és szöveg - A regények számára Enikő egy rendkívül egyszerű, mindössze három +1 oldalas kis weboldalt állíttatott össze, amely azonban MINDEN lényeges célt kiszolgál. Az oldal habár elegáns, szinte csak szövegnek ad helyet. Ez egyrészt egyszerűvé és gazdaságossá tette a kivitelezést, másrészt NAGYON hatékonnyá is teszi magát a koncepciót, hisz elsősorban mindig a szavak értékesítenek.

Ezek a szavak persze, ahogyan a mi esetünkben sem, úgy az Ön esetében sem szólhatnak mindenkihez! Csak azokhoz KELL szólniuk, akik az Ön lehetséges vevői, senki máshoz! Őket viszont egy nagyon jól célzott, rájuk vonatkozó szöveg fogja érdekelni.

 • Kérem figyelje meg, a nyitó oldalt! A design minimális, de mégis a minőség érzetét kelti.
 • Kérem figyelje meg, ahogy a tipográfia lehetőségeivel, azaz a szöveg tördelésével, néhány képpel és nagyon egyszerű grafikai elemmel egy kellemes és minőségi felület születik.

Kérem, kattintson ide és nézze meg az oldalt: www.egyjoregeny.hu


b. Át kell adnia ugyanazt a meggyőződést, ami Önben is megvan a terméke iránt.

Ehhez "beszélnie" kell a látogatóihoz, azaz le kell írnia mindazt, ahogy a kínálata hasznára lehet a vevőinek. Ha szenvedélyesen szereti a kínálatát, akkor ezek a szívből jövő szavak lesznek azok, amik meggyőzik a látogatóit arról, hogy rendelniük is érdemes.

A hozzáértés önmagában kevés ahhoz, hogy értékesíthessen is. Önnek SZERETNIE KELL azt amit csinál és a vevő érdekét kell néznie! Ha igazán eredményesen akar képviselni egy terméket, akkor Önnek SZERETNIE KELL azt. Sokkal egyszerűbb lesz megfelelően kommunikálni a kínálat értékét, ha szereti azt, mintha közömbös, ne adj Isten a szíve mélyen még esetleg negatív is lenne a hozzáállása. Ha Ön saját maga hideg és unott, engem hogyan fog tűzbe hozni? Ha nincs mit mondania, vajon a vevőit mi és hogyan fogja meggyőzni? Mitől válnak majd lelkessé?

Amennyiben Önnek van egy vállalkozása, igyekezzen friss szemmel nézni a kínálatára!
Lássa meg benne azt a szolgálatot, amit a vevőinek nyújthat. Fedezze fel azt a nyereséget, amihez az ügyfelei Önön keresztül hozzájuthatnak, legyen az bármi is. Lehet hogy az Ön kínálata a legolcsóbb, lehet hogy jó minőségű, lehet, hogy egyedi, lehet hogy kiváló ügyfélszolgálatuk működik, gyönyörű a bolt, nagyszerű a kiszolgálás és az extra szolgáltatások is szuperek... nem tudom, de Önnek lelkessé kell válni azzal kapcsolatosan amit csinál és aztán beszélnie kell, el kell mondania azt, amitől lelkes lett.

III. PÉLDA: Szavak amik meggyőznek! - Csak nézze meg a párom hogyan ír a regényeimről. Csak nézze meg és hagyja, hogy a szavak hatni kezdjenek. Érteni és érezni fogja ugyanazt a csendes meggyőződést, ami benne is ott van, mégpedig, hogy ezeket a könyveket tényleg érdemes elolvasni...

 • Figyelje meg, hogyan használ címeket és alcímeket arra, hogy felkeltse az érdeklődést. Az alábbi oldalak mind egy-egy főcímmel kezdődnek: főoldal - rövid bemutató - részletek
 • Figyelje meg miként váltakoznak a szövegeiben a regényt leíró részletek az idézetekkel, olvasók bizonyságaival! Kérem, kattintson ide: rövid bemutató
 • Érdemes megnézni, hogyan használ kíváncsiságot és további lelkesedést építő mondatokat az idézetek között. Kérem, kattintson ide: részletek


c. Miután a látogatóját érdekli az Ön terméke, képesnek kell lennie le is zárni az üzletet.

Ez sem nehéz, mindössze némi automatizálást igényel. Én magam egy zseniális "kis" szoftvert használok erre a célra, ami valójában csak az árát tekintve kicsi, a teljesítményét tekintve egyáltalán nem az.

Az automatizálás szintjén arról van szó, hogy az ügyfelek kiszolgálásához, értékesítéshez és a népszerűsítéshez szükséges folyamatokat egy szoftverre bízzuk, amely heti hét nap, a nap 24 órájában hibátlanul és szinte ingyen elvégzi a feladatokat Ön helyett. Az oldal olyanná válik mint egy "örökmozgó", csak be kell indítani és megy magától.

Egy jó weboldalnak tehát egyfelől meggyőznie kell, és másfelől pedig kiszolgálni a vevőt. Ez nem más, mint maga az értékesítés, amely kibővített értelmezése az alábbiakat mind magában foglalja. Miközben a www.egyjoregeny.hu oldal tehát egyfelől megelégszik a minimál design lehetőségeivel és így egy rendkívül költséghatékony megoldást jelent, másfelől viszont öt szinten automatizálva van. Ezek a területek a következők:

 • Piacépítés
 • Értékesítési folyamat
 • Rendelések kezelése
 • Viral marketing (továbbajánlási rendszer)

Mindezekről a cikk következő részében beszélünk részletesen, amit most csütörtökön küldök el Önnek. Amennyiben addig is szeretne egy kicsit jobban elmerülni a témában, feltétlenül a figyelmébe kell ajánlanom a "Professzionális Online Marketing, lépésről lépésre" Internet Marketing eBook-ot, amely kimerítően tárgyalja az értékesítés művészetét. Ha szeretne ezekről többet olvasni, az alábbi cikkben számos jó tippet és részletes tájékoztatást talál: A semmiből a milliós nyereségekig!

Maradok tisztelettel az Ön szolgálatában:

Schlingloff Sándor
Marketing MEGOLDÁSOK
www.marketingmegoldasok.hu
info@marketingmegoldasok.hu


Küldje el ezt az oldalt a barátjának, vagy vállalkozó ismerősének! Az üzletük múlhat rajta!
 
Kérem, írja ide az ismerőse e-mail címét:Az ablak bezárása és visszatérés az előző oldalra!

 
 

Hírlevelünkkel Ön az elsők között lehet...
akik a leghatékonyabb marketing technikákat alkalmazzák!


Cikkeinkben hónapról hónapra a legjelentősebb Internet Marketing módszerekről adunk tájékoztatást és közérthető leírást.
Ha esetleg még nem regisztrált "Az eredményes Online Marketing" című havi hírlevelünkre kérem, most feltétlenül tegye meg!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor kijelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! Az üzlete múlhat rajta.


Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:

(Pl: kovacs@hotmail.com helyes,
de kovács@hotmail ,vagy kovács NEM HELYES!)


 Hírlevél! Kérem, EGYSZER kattintson a gombra odafönt!