Viszonteladói programok
Viszonteladás - A legegyszerűbb módja annak, hogy
Ön komoly pénzt keressen az Interneten.


Sokszor kérdezik tőlem: Hogyan lehet az Interneten a legegyszerűbben pénzt keresni?
Szerintem ez egy jó kérdés, habár az hogy "legegyszerűbb" nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Interneten szörfölő emberek alig várják, hogy végre odaadhassák a pénzüket valakinek.

 

Nem. A legegyszerűbb mód is komoly szolgáltatást kell, hogy nyújtson és mint ilyen, jelentős vállalkozói teljesítményt követel.

Hogyan lehet tehát az Interneten a legegyszerűbben pénzt keresni?

Nyilván nem lehet erre egyedül üdvözítő választ adni, de igenis van egy varázslatos jelenség, ami nagyon sok online vállalkozónak komoly bevételeket hozott (és ugyanakkor azt sem szabad eltitkolni, hogy sok más lelkes online vállalkozónak meg csalódást is okozott).

A nagy csalódásokat persze legtöbbször megalapozatlan várakozások, naiv remények előzik meg. Azok a vállalkozók, akik még feltétel nélkül hisznek a "Gazdagodj meg gyorsan és egyszerűen!" programok csalogató szólamaiban, minden bizonnyal át fognak esni néhány komoly és kijózanító csalódáson. Ugyanakkor, Önnek igenis lehetséges "gyors" és "könnyű" bevételekhez jutni, ha kész megtenni a szükségeseket.
Úgy tűnik, hogy mint mindent, az online vállalkozásokat sem elég csak csinálgatni. Ha az ember eredményeket akar nincs mese, a dolgokat rendesen és jól kell csinálni.

Szóval egy gyors, és talán a legegyszerűbb pénzszerzési lehetőség az Interneten nem más, mint: A viszonteladás, a csatlakozás egy viszonteladói programhoz. (Más néven partnerprogram, affiliate program... stb.)


Mi az a viszonteladói program?

Amikor Ön a saját boltjában mondjuk a SONY termékeit értékesíti.

Önnek vagy van egy független képviselői szerződése és nyit egy SONY képviseletet, vagy csak egyszerűen egy megállapodás alapján, a meglévő termékválasztéka mellé beilleszti a SONY cikkeit.

Az Interneten ugyanez úgy néz ki, hogy az egyes cégek lehetőséget adnak Önnek, hogy az Ő választékukat értékesítse. Ön egy adott viszonteladói programhoz csatlakozva föltesz egy linket (bannert, szöveglinket, képet, hirdetési szöveget akár teljes értékesítési szöveget) a saját weblapjára és így egyenesen az adott cég oldalára küldi a saját látogatóinak egy részét. A cég valamilyen módszer alapján követi és nyilvántartja, hogy melyik látogató jött az Ön honlapjáról, és amennyiben vásárol, közvetítői díjat fizet Önnek.

Ha a megfelelő viszonteladói programot választotta, és elvégzi a házi feladatát is, könnyen előfordulhat, hogy rövid időn belül heti, akár többszázezer forintos bevételre is szert tehet.

Miért a viszonteladás az egyik legegyszerűbb jövedelemszerzési lehetőség az Interneten?
Had soroljam fel gyorsan a viszonteladói programokhoz való csatlakozás előnyeit: (Később majd megnézzük a kritikus pontokat is.)

 • Egy viszonteladói program esetében Önnek nem kell mindent magának kitalálnia és létrehoznia. A cég, akinek a termékét ill. szolgáltatását értékesíteni kívánja, már mindent kitalált és létrehozott. Tudja mekkora munka a nulláról felállítani egy vállalkozást? A teljesség igénye nélkül, csak had soroljak fel néhány tennivalót, ami ha teljesen önálló üzletet akar,
  • Önnek biztos, hogy feladata lesz, a később értékesítendő termék ill. szolgáltatás kiválasztása.
  • A termék ill. szolgáltatás beszerzése vagy a gyártása és az azzal kapcsolatos minden járulékos feladat, mint szerződéskötések, szállítás, raktározás, adminisztráció, esetleg alkalmazottak foglakoztatása... Nem is akarom sorolni.
  • A teljes értékesítési folyamat megtervezése és létrehozása. Rendelésfelvétel, fizetési rendszer létrehozása, kiszállítás.
  • A teljes marketing munka elvégzése, mint Pl: a termék image-ének kialakítása, elnevezése, csomagolása, formába öntése, hirdetési anyagok megtervezése, elkészítése, a marketing terv elkészítése és kivitelezése...
  • Vevőszolgálat létrehozása, amit ha megfelelő színvonalon akarunk űzni barátok között is, egy egész embert igényel.
  • Szóval elég nagy macera, és ha csak egy ezek közül nem működik megfelelően, az egész üzlet megbukhat. A viszonteladás során mindezeket az anyacég végzi el, sőt még a kockázatot is ők vállalják.

 • Hihetetlenül egyszerű beindítani. Miután megállapodtak Ön legtöbbször csak egyszerűen föltesz egy linket, vagy hirdetési szöveget a weboldalára és a látogatói már potyognak is be az adott cég kész értékesítési rendszerébe.

 • Nem kell bajlódnia a fizetési rendszer felállításával (biztonsági szerver és számlavezetés) sem a vevőszolgálattal. Egyszerűen átküldi a látogatóit és kapja a csekkeket. Minden részletről az anyacég gondoskodik.

Ez egész jól hangzik, ugye?
Viszont ne felejtse, van néhány tényező, melyet mindenképpen szem előtt kell tartania, amikor viszonteladói programot választ.

Lássuk a kritikus tényezőket:

Rossz minőség/ár arány.
Ha Ön hosszútávon gondolkozik mindenképpen egy olyan viszonteladói rendszert kell választania, amely anyavállalkozása tartani tudja magát az ígéreteihez. Lehetőleg olyan terméket válasszon, amelyik megéri a pénzét és legalább 80%-ban megelégedettségre talál a vevőnél. (Kb. 20% az átlagos reklamálási arány az Interneten.)

Hiányosságok a szolgáltatás és vevőszolgálat területén.
Feltétlenül nézze meg, hogy az adott cég értékesítési folyamata zökkenőmentes-e, illetve, hogy kielégítően működő vevőszolgálattal bír-e.

A cég megbízhatósága, hitelessége.
Kifizetik-e Önnek a megígért közvetítői díjakat? Olvassa el a szerződés apró betűs részeit is. (Egyébként nem eszik ám olyan forrón azt a kását, mint ahogyan főzik. Ha belebukik egy viszonteladói programba, akkor egyszerűen leveszi a linket és kész. Ön nem veszíthet túl sokat. A legtöbb ilyen programhoz nagyon kevés pénz fejében csatlakozni lehet, sőt sok cégnek ingyenes megoldásai is vannak.)

Gyenge követőrendszer.
Önnek egy kulcs kérdés lesz, hogy az adott cég kellőképpen le tudja e követni az Ön által küldött látogatókat, még akkor is ha később az Ön oldalát megkerülve, egyenesen a cég honlapjára lépve vásárolnak. Ha kíváncsi egy jól kidolgozott rendszerre nézze meg az SkyCentrum viszonteladói programját. Egy teljes online irodát bocsátanak az Ön rendelkezésére és naprakész statisztikákkal látják el. A követő rendszerük négy különböző módon azonosítja az Ön által küldött látogatókat és így, adott esetben még a hónapokkal későbbi offline vásárlások után is kifizetik Önnek a megfelelő közvetítői díjakat. További információért, kattintson ide!

Gyenge informálás.
Nem szerencsés, ha Önnek nincs betekintése a forgalmi adataiba. Fontos lesz az is, hogy Ön mennyire tud hozzáférni a statisztikáihoz, mint például: átküldött látogatók és vásárlók aránya. Ön ez alapján tud döntéseket hozni módosításokra ill. esetleg az egész program leváltására. Ha a vásárlási arány 0,5% alatti, akkor valami baj van. Erről többet később egy másik cikkünkben olvashat.

Nincs, vagy gyenge a marketingtámogatás.
Csak a legkevesebb cég bocsát az Ön rendelkezésére egy teljes marketingkoncepciót, arról nem is beszélve, hogy egy olyan rendszert működtetne, amire Ön csak egyszerűen rákapcsolódik és "kész". Én személyesen például igen nagy hangsúlyt fektetek a partnereim marketing támogatására. Többek között rendelkezésükre bocsátom az amúgy exkluzív, kizárólag az előfizetőim számára fenntartott "Professzionális online marketing, lépésről lépésre" havi hírlevelemet. Ez az írás önmagában megtöbbszörözheti a partnereim weboldalának a látogatottságát. Rendszeresen tájékoztatom Őket a legújabb statisztikákról, hatékonysági mutatókról, melyek segítségével könnyebben megtalálhatják a számukra legoptimálisabb kommunikációs formát.

Alacsony közvetítői díj.
Önnek érdemes lesz olyan céggel összetennie magát, aki a bevételének egy jelentős százalékát kész visszafizetni Önnek. Mivel csak korlátozott számú programhoz csatlakozhat, annak az egy-háromnak, amivel intenzíven együtt dolgozik, kell megtermelnie az Ön nyereségét. (Jó esetben nem is kis nyereségét. Mi például, egyes szolgáltatásaink esetében a forgalmunknak az 50%-át visszaforgatjuk a viszonteladói programunkba, és ezen túl lehetőséget adunk a programunkon belül egy saját viszonteladói rendszer kiépítésére is.)

Csak egyszer fizetnek.
Ön megkapta a közvetítői díját és onnantól a vevő az Övék. A viszonteladói programokat üzemeltető cégek legnagyobb nyeresége az, hogy még ha egy magas közvetítői díjat is fizettek Önnek, azt csak egyszer, az első vásárlás után teszik meg. Egyszer kifizettek egy nagyobb összeget és onnantól, teljes joggal, de van egy vevőjük élethossziglan. Nem Önnek, hanem nekik lett egy törzsvevőjük, akinek minden további vásárlása már csakis az Ő üzletük.

 

Ha szeretne többet tudni a viszonteladói programokról, illetve ha érdekli néhány olyan lehetőség, amely szinte minden előnyt felsorakoztat úgy, hogy a fent említett buktatókat pedig elkerüli, kérem feltétlenül nézze meg az alábbi oldalunkat ahol igen inspiráló információkhoz juthat.

Ízelítőként csak néhány jellemző az ott tárgyalt lehetőségekből:

 • Minden a legapróbb részletig automatizálva van.
 • Ön úgy juthat többletbevételhez, hogy egyben a weboldala információs értékét is növeli.
 • Ön egy az első lépéstől az utolsóig kész és már működő marketingkoncepcióba kapcsolódhat be.
 • Az Interneten jelenleg leginkább keresett cikkek értékesítésében vehet részt.
 • Folyamatosan, hónapról hónapra fizet.

Ha többre is kíváncsi kattintson az alábbi linkre, de...

Figyelmeztetem!
Ha ezt egyszer látta egészen addig nem fog nyugodni, amíg be nem indult a saját értékesítési gépezete. Ön mindössze néhány percre van attól, hogy a világ egyik legsikeresebb értékesítési koncepciója elkezdje forintok százezreit potyogtatni az Ön a bankszámlájára.

Ha tehát érdekli, miként lendítheti fel az általunk összeállított rendszer az Ön vállalkozását, kérem olvassa el az alábbi cikkünket: Többszörözze meg a vállalkozása nyereségét!

Tisztelettel:
Schlingloff Sándor
Marketing MEGOLDÁSOKKüldje el ezt az oldalt a barátjának, vagy vállalkozó ismerősének! Az üzletük múlhat rajta!
 
Kérem, írja ide az ismerőse e-mail címét:

Az ablak bezárása és visszatérés az előző oldalra!

 
 

Hírlevelünkkel Ön az elsők között lehet...
akik a leghatékonyabb marketing technikákat alkalmazzák!


Cikkeinkben hónapról hónapra a legjelentősebb Internet Marketing módszerekről adunk tájékoztatást és közérthető leírást.
Ha esetleg még nem regisztrált "Az eredményes Online Marketing" című havi hírlevelünkre kérem, most feltétlenül tegye meg!


Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor kijelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! Az üzlete múlhat rajta.Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:

(Pl: kovacs@hotmail.com helyes,
de kovács@hotmail ,vagy kovács NEM HELYES!)


 Hírlevél! Kérem, EGYSZER kattintson a gombra odafönt!