Ha nem akar függni senkitől.
Legyen kész arra, hogy mindent saját maga is megcsinálhasson.

A teljes weboldalkészítés, a webszerkesztés, vagy egy kész oldalon bizonyos apró módosítások elvégzése egyáltalán nem ördöngös dolgok. Valójában hajlunk arra, hogy valamit, amit nem ismerünk, egyszerűen túlmisztifikáljunk.

Íme az én megállapításom:
Ha akarja, Ön képes a legtöbb lépést saját maga is kivitelezni, vagy legalábbis egy kész munkán későbbi módosításokat elvégezni.

Miért akarná maga csinálni, hogy ha megcsináltathatja valaki mással is?

 • Mert ha mindig mindennel másokhoz van kötve, ki van szolgáltatva ezeknek a "másoknak". Nincs nagy esélye rá, hogy a dolgok mindig úgy, és akkorra történjenek meg, ahogyan szeretné.
 • Lesz egy időszak az Ön webes életében, amikor viszonylag gyakran viszonylag sok módosítást szeretne elvégezni. Ez szinte lehetetlen anélkül, hogy ne lenne képes ezeket saját maga véghezvinni.
 • Mindig ott lesz a kommunikációs probléma, a kivitelezővel. Azon túl, hogy el kell érnie, el kell magyaráznia, hogy mit is szeretne, és neki, pedig meg is kell értenie, hogy Ön mit is magyaráz. Ha ezután a változtatás tényleg olyan amilyennek megálmodta, az szinte csodával határos.
 • Mások munkaideje elég sokba kerül. Valószínűleg az Öné is. Végezze el a kalkulációt.

Három járható utat tudok elképzelni:

 • Ön elkészíttette az oldalt profikkal és a módosításokat saját maga végzi.
 • Ön egy ügynökséggel dolgozik, aki egyrészt piszkosul ért hozzá, másrészt érdekelt, az Ön üzletének a sikerében, és így önmotivált a módosítások elvégzésére.
 • Ön, ennek a könyvnek a segítségével mindent maga csinál.

Van egy út, ami pokolian nehéz:

 • Ön nem marketinges szakemberrel készítteti el az oldalt és utána velük, rajtuk keresztül kívánja menedzselni a marketingmunkát. Az esetek többségében olyan falakba fog ütközni, ami az üzletébe kerülhet.


Mik azok a feladatok, amikre Önnek képesnek kellene lennie, és hogyan végezheti el azokat saját maga?

Először is szeretném felhívni a figyelmét a Lépésről lépésre - fejezetre, mely mindent fontos teendőt átvesz Önnel az előkészítés, tervezés és kivitelezés szintjén. A POM eBook további fejezetei az összes későbbi, az üzlet hatékonyságának növeléséhez és felfuttatásához szükséges feladatot tárgyalni fogják, ugyanilyen könnyen kivitelezhető módon.

Az egyes teendők közül talán a következők, számítanak a házi kivitelezés szempontjából kritikusnak (mindegyikre megoldást talál ebben a könyvben):

 • Szövegírás, mellyel a következő fejezet részletesen foglakozik.
 • Rajzolás - a grafikai elemek elkészítése. Ezzel kapcsolatosan a következő sorokban megmutatom Önnek a napjainkban leghatékonyabb webgrafikai irányzat, a minimál design trükkjeit.
 • Webszerkesztés - az a folyamat, amikor a statikus rajzból egy működő weboldalakat készít, azokat megfelelően összekapcsolja. Ez az ahol a grafikából összerak egy weboldalt.
 • Publikálás - amikor a kész oldalt a saját számítógépéről feltölti az Internetre, a webhosztjának a szerverére. FTP és társai.

Ahhoz, hogy Ön hozzáfoghasson négy dologra lesz szüksége:

 • Számítógépre - itt a követelmény az, hogy a később említett szoftverek fussanak rajta. Ha Önnek nagyon régi és nagyon kis gépe van ez problémát jelenthet, amúgy nem fog jelentős akadályokba ütközni.
 • Internet hozzáférésre - itt a cél az, hogy legyen. A milyensége csak kényelmi és pénzkérdés. Ha saját maga akar profi módon üzletelni az Interneten, igyekezzen egy nagy sávszélességű korlátlan hozzáférést beszerezni. Ég és föld különbség.
 • Megfelelő szoftverekre - itt teljesen ingyenes lehetőségektől a korlátozott ideig (30 nap) ingyenesen is használható, de amúgy megvásárolandó szoftverekig terjed.
 • Alapvető szoftverkezelési tudásra és attól függően, hogy milyen szoftvert használ alapvető HTML programnyelv ismeretekre.


Mielőtt belemennénk a szoftverek és kezelésüknek a témájába, szeretném nagyon röviden megmutatni Önnek egy weboldal konkrét elkészítésének két fő lépését.

- A első a rajz, a grafika elkésztése aminek a végeredménye egy nagy kép.

- Mivel nem célunk, hogy az egész weboldal egyetlen képből álljon ezt a képet, mielőtt beillesztenénk az Internet, illetve World Wide Web által értelmezhető html programkörnyezetbe, szétszabdaljuk, és ahol csak lehetséges html elemekkel helyettesítjük. Azt a folyamatot, amikor a szétszabdalt képből weboldalt készítünk, a megfelelő szövegeket beillesztjük, elkészítjük a hivatkozásokat, melyek az egyes aloldalakat összekötik, hívjuk webszerkesztésnek.

A szép az egészben az, hogy létezik egy olyan szoftvercsalád, amely ezeket a folyamatokat szinte egy lépésben elvégzi Önnek, úgy hogy mindössze a kezelőelemeket kell ismernie és semmi mást, mert a szoftver a háttérben elvégzi Ön helyett a programozási munkát. Egyszerre a legprofibb és a leginkább felhasználóbarát rendszer. Minden általam javasolt szoftvert 30 nap erejéig DÍJTALANUL és korlátlanul kipróbálhat, amely idő elég is lehet az oldal elkészítéséhez.

Léteznek Web Grafikai szoftverek, amelyek kimondottan weboldalak elkészítésére lettek kitalálva, viszonylag egyszerű őket kezelni, és minden feladatra külön funkcióval bírnak. Gyakorlatilag kezelik az összes főbb funkciót, amit egy weboldalban csak használni szeretnénk és már a rajzolás szintjén egy működőképes weboldalt rakhatunk össze, amit aztán egyetlen gombnyomással HTML formátumra alakit helyettünk a szoftver.

A pontos letöltési címeket és néhány alapvető, a használatot megkönnyítő tippet és elvet a "Professzionális Online Marketing, lépésről lépésre!" - Marketing eBook első kötetében találja.

Tisztelettel, az Ön szolgálatában:
Schlingloff Sándor
www.marketingmegoldasok.huAz ablak bezárása és visszatérés az előző oldalra!
"Professzionális Online Marketing, lépésről lépésre!" - eBook


 

Hírlevelünkkel Ön az elsők között lehet...
akik a leghatékonyabb marketing technikákat alkalmazzák!


Cikkeinkben hónapról hónapra a legjelentősebb Internet Marketing módszerekről adunk tájékoztatást és közérthető leírást.
Ha esetleg még nem regisztrált "Az eredményes Online Marketing" című havi hírlevelünkre kérem, most feltétlenül tegye meg!


Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor kijelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! Az üzlete múlhat rajta.Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:

(Pl: kovacs@hotmail.com helyes,
de kovács@hotmail ,vagy kovács NEM HELYES!)


 Hírlevél! Kérem, EGYSZER kattintson a gombra odafönt!